Αμύγδαλα: Ο γιατρός για την καρδιά !
Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα
(MUFAs), πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFAs) και
φυτικές ίνες.
Τα 100 γρ. καρπού περιέχουν περίπου 40 γραμμάρια
μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Επιπλέον έχει διαπιστωθεί πως η
λειτουργία των φλαβονοειδών που βρίσκονται στο φλοιό τους, συνεργαζόμενων με
την βιταμίνη Ε δύνανται να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην οξείδωση της LDL.
Στην ίδια μελέτη διαπιστώθηκε και μια παράλληλη μείωση του λίπους στη περιοχή της κοιλιάς. Παρόμοια θετικά αποτελέσματα προέκυψαν και με την καθημερινή κατανάλωση 30 γρ. καρπού, η οποία είχε ως απόρροια σημαντική μείωση στο ΔΜΣ, στη περιφέρεια μέσης αλλά και στην αρτηριακή πίεση.
Με εκτίμηση, Tenor.GR